Κακά τα ψέματα, το «Όλα ή τίποτα» υιοθετείται στις μέρες μας, όλο και περισσότερο, όχι μόνο ως τρόπος σκέψης, αλλά και ως στάση ζωής.

Αν συνηθίσεις σ’ αυτόν, την έβαψες. Δεν αλλάζεις με τίποτα, ο κόσμος να χαλάσει.

Και μπορεί στον έρωτα το «all or nothing» που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι να λειτουργεί μια χαρά, αφού σε φέρνει όλο και πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά γουστάρεις, ποιος σου είπε όμως ότι τα πάντα στη ζωή σου πρέπει να τα αντιμετωπίζεις με αυτή τη λογική; Πόσο μάλλον όταν πρόκειται να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου να «χτίσεις» το σώμα σου και να αποκτήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Τι ακριβώς εννοούμε, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. >>> Πόσο πρέπει να γυμνάζεσαι κάθε εβδομάδα για να είσαι fit Αρκεί να αναλογιστείς πόσοι από τους φίλους σου θα τρέξουν, τώρα που είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι κραιπάλες των γιορτών ανήκουν πλέον στο παρελθόν, να γραφτούν στο πλησιέστερο γυμναστήριο για να εξαφανίσουν την μπυροκοιλιά και τα περιττά κιλά. «Γυμναστήριο κάθε μέρα ρε από σήμερα και τα μυαλά στα κάγκελα! Τέρμα τα junk food, μόνο σαλάτες, βραστά, ψητά και τίποτα άλλο», θα σου πουν και μετά από περίπου ένα μήνα εσύ θα ψάχνεις πού πήγε ο αρχικός εκείνος ενθουσιασμός τους; «Στα σκουπίδια!

Τον έφαγε το “όλα ή τίποτα”. Η λογική του “κάθε μέρα ή καθόλου”, που σε απομακρύνει σταδιακά από τον στόχο σου και σε οδηγεί στην αποτυχία, στο να τα παρατήσεις και να μην προσπαθήσεις ποτέ ξανά». Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι προφανής. Έτσι, είναι η ζωή. Εκτός από το μαύρο και το άσπρο, υπάρχει και το γκρι και καλώς ή κακώς είναι το χρώμα που κυριαρχεί στην καθημερινότητα.

Όσα σχέδια και να κάνεις, όσο και καλά να τα προγραμματίσεις πάντα, κάτι θα προκύψει που μπορεί να ανατρέψει το πρωταρχικό σου πλάνο και να σε βγάλει εκτός. Αρρώστιες, τραυματισμοί, κάτι να συμβεί στο γραφείο που θα απαιτεί την απόλυτη αφοσίωσή σου στη δουλειά σου για αρκετές μέρες. Και τι έγινε, λοιπόν, αν δεν καταφέρεις να πας στο γυμναστήριο και τις τρεις φορές που ήθελες μες στην εβδομάδα ή να ακολουθήσεις κατά γράμμα το διατροφικό σου πλάνο;

Η ζωή συνεχίζεται με τις αναποδιές της και εσύ αλίμονό σου αν το βάλεις κάτω. Τι πρέπει να κάνεις; «Βγάλε από το μυαλό σου τη δυαδική λογική του “Όλα ή τίποτα” και κάνε focus στο να καταφέρεις να αποκτήσεις μεγαλύτερη επιμονή και υπομονή. Αποδέξου το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαλάσουν τα σχέδιά σου από κάτι απρόοπτο που δεν είχες υπολογίσεις να συμβεί και το οποίο θα εμποδίσει το δρόμο σου για το γυμναστήριο ή την κουζίνα, που σε περιμένει το βραστό κοτόπουλο. Μπορεί να περάσουν και δύο εβδομάδες που δεν θα καταφέρεις να γυμναστείς

. Δεν χάλασε δα και ο κόσμος. Κανείς δεν έγινε fit σε ένα μήνα. Να με θυμάσαι πάντα: Η συνέπεια είναι το παν, όσες πέτρες κι αν πετάξει στη διαδρομή σου η ζωή».