Το ταπεινό Foam Roller ξεκίνησε τη καριέρα του ως υλικό συσκευασίας, πριν ‘’υιοθετηθεί’’ ως ένα εργαλείο εξειδικευμένης άσκησης για τους φυσικοθεραπευτές, για τους οπαδούς της εναλλακτικής ιατρικής και για τους προπονητές του Pilates, σε αναζήτηση τρόπων παροχής ιδιαιτέρων προκλήσεων ισορροπίας και σταθεροποιήσης των μυών του σώματος στους μαθητές τους.

Τώρα το Foam Roller χρησιμοποιείται στα μαθήματα εδάφους του Pilates στο στρώμα, στα μαθήματα με τα όργανα Pilates σε personal training προπονήσεις, σε συνεδρίες φυσικοθεραπειών και σε όλους όσους αγαπούν τη γυμναστική σε όλο τον κόσμο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

1) Δυναμική σταθεροποίηση: το εργαλείο αυτό είναι μία κινούμενη στρογγυλή πλατφόρμα. Χρησιμοποιώντας τη με ποικίλους τρόπους μας πληροφορεί πότε το σώμα μας είναι σταθερό σε μία συγκεκριμένη θέση και πότε όχι. Αυτή η ανατροφοδότηση μας βοηθάει να προπονήσουμε τόσο τους μύες κίνησης, όσο και τους μύες σταθεροποίησης, σε συνεργασία με το νευρικό σύστημα, έτσι ώστε το σώμα μας να αποδώσει τα μέγιστα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου μας χρειάζεται η ισορροπία όπως οι μετακινήσεις με λεωφορείο ή τρένο σε όρθια θέση, σε διάφορα αθλήματα όπως το ποδήλατο, το σκί κτλ, κτλ.

2) Ισορροπία: Αυτή η ασταθής επιφάνεια μας βοηθάει να εκπαιδεύσουμε το σώμα μας για να ανταπεξέρχεται με ασφάλεια στις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας.

3) Μυοπεριτονιακή απελευθέρωση και μασάζ: είναι μια μορφή μασάζ που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας, με σκοπό να ανακουφίσουμε τη περιοχή, για να απελευθερωθεί και να αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα και με μεγαλύτερο εύρος κίνησης, χωρίς πόνο.

4) Ποικιλία στο ασκησιολόγιο: μας προσφέρει συνεχόμενα νέες προκλήσεις για το μυικό μας σύστημα, μας κρατάει σε εγρήγορση και μας εμπνέει για περισσότερες αλλαγές.