Αφιερώστε πέντε λεπτά από το χρόνο σας στο instagram και θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι η πεποίθηση πλέον των ανθρώπων για το τι σημαίνει να ΕΙΣΑΙ καλά προπονημένος είναι το να ΔΕΙΧΝΕΙΣ έτσι. Ξεχάστε τη παλιά πεποίθηση του ότι όταν ασκούμαστε ζούμε περισσότερο, αρρωσταίνουμε λιγότερο και γινόμαστε πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, σύμφωνα με μελέτες που θέλουν τον εγκέφαλό μας να εκκρίνει περισσότερη ενδορφίνη, τη λεγόμενη ‘’ορμόνη της ευτυχίας’’.
Όχι, όχι , το μόνο που θέλουμε είναι γραμμωμένους κοιλιακούς και καλοσχηματισμένους γλουτούς.

Δυστυχώς δε μπορώ να σας κατηγορήσω, αυτό είναι το πρότυπο που προβάλλεται ανελλιπώς στα εξώφυλλα των περιοδικών και σε όλα τα μέσα μαζικής δικτύωσης. Αλλά αυτά είναι μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι από τη πλειάδα όλων των θαυμάσιων πλεονεκτημάτων που η κατάλληλη άσκηση και διατροφή μπορεί να προσφέρει στο ανθρώπινο σώμα. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια ως παράγοντες του αθλητισμού έχουμε πλήρως αποτύχει να πείσουμε τους ανθρώπους να δίνουν μεγαλύτερη αξία στα οφέλη που προσφέρει η άσκηση στην υγεία μας παρά στην αισθητική μας. Και το σύνολο του κόσμου βλέπει το γυμναστήριο ως μέσο βασανισμού του σώματός τους και τιμωρίας για όλα εκείνα τα ‘’μείον’’ του σύγχρονου τρόπου ζωής τους, παρά ως το μέσο για τη βελτίωσή του. Ως εκ τούτου, βλέπουμε τους ανθρώπους να μεταπηδούν από το ένα είδος άσκησης στο άλλο, ψάχνοντας για ένα πρόγραμμα όπου θα φτιάξουν τα πάντα γρήγορα ( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ), παρά ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει τις ανάγκες τους, δεδομένου ότι ο καθένας από εμάς, βάση του τρόπου ζωής του, χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση, και θα είναι γενικότερα ωφέλιμο για την υγεία τους.
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν χρειάζεται στα αλήθεια να πάτε γυμναστήριο για να διατηρήσετε το σώμα σας σε καλή φόρμα.

Οι ουσιαστικές αρχές της προπόνησης δεν έχουν αλλάξει ανά τους αιώνες στο ελάχιστο. Έχουν τις ρίζες τους στα αρχαία χρόνια όταν ακόμη οι οικογένειες ωθούσαν τα αγόρια τους στη προπόνηση για να προετοιμαστούν για τη μάχη. Γενικά για να έχουμε καλή φυσική κατάσταση το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κινούμαστε περισσότερο, να τρώμε πιο υγιεινά, να αυξάνουμε τα βάρη ενδεχομένως που σηκώνουμε προοδευτικά προς όλες τις κατευθύνσεις, να ‘’τεντωνόμαστε’’ περισσότερο και να κάνουμε αερόβια άσκηση επιλέγοντας όποιο είδος μας ευχαριστεί, τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία κτλ, κτλ. Και όλα αυτά φυσικά μπορούν να γίνουν χωρίς κάποια μηνιαία συνδρομή.
Το ερώτημα είναι : πόσο καλά θα τα καταφέρω μόνος μου; Τι να επιλέξω σύμφωνα με τις ανάγκες μου; Σε ποια ένταση; Σε πόσο καιρό θα χρειαστεί να αυξήσω την επιβάρυνση έτσι ώστε να έχω τη κατάλληλη πρόοδο χωρίς τραυματισμούς; Και εάν το καλοσκεφτούμε οι ερωτήσεις θα αυξηθούν.

Είναι λυπηρό, όμως πραγματικότητα, το γεγονός ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των γυμναστηρίων παραβλέπει το σημαντικότερο : τον ανθρώπινο παράγοντα, στον οποίο απευθύνονται στην ουσία οι υπηρεσίες που παρέχουν. Ο άνθρωπος ως τρισυπόστατο όν χρειάζεται κίνητρο, καθοδήγηση, υποστήριξη και υπευθυνότητα από τους αρμόδιους. Και διαφωνώ ότι θα χρειαστεί να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο για να τα έχετε όλα αυτά.
Ναι, μπορείτε να διατηρήσετε το σώμα σας σε καλή φυσική κατάσταση βασιζόμενοι στον εαυτό σας, όμως με το να απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο χώρο που θα συνεργαστείτε μαζί του για το μέγιστο αποτέλεσμα, θα έχετε 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχετε σωστή καθοδήγηση, επίβλεψη και πρόοδο.

Απλά προσπαθήστε μόνο για μία εβδομάδα να γυμναστείτε μόνοι σας στο σπίτι και θα δείτε πόσο θα παρακινείτε τον εαυτό σας κάθε φορά. Πιστέψτε με είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουμε δικαιολογίες, εάν όλα εξαρτώνται από εμάς, ειδικά εάν είμαστε πολυάσχολοι ως οντότητες.
Επιπλέον, τα γυμναστήρια θα πρέπει να προσφέρουν την αίσθηση του ‘’ανήκω κάπου’’. Να αποτελούν δηλαδή έναν ασφαλή χώρο για όλους εκείνους που νιώθουν αγχωμένοι, ευάλωτοι και μόνοι. Ένα χώρο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να αναπτυχθούν τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να μας καθοδηγούν, να μας υποστηρίζουν και να μας ενθαρρύνουν, περισσότερο στο να γίνουμε υγιείς, παρά να δείχνουμε έτσι.
Αυτή είναι και η φιλοσοφία που το ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ACTION ακολουθεί, πιστεύει και εφαρμόζει. Οι υπηρεσίες μας στοχεύουν στη προάσπιση της υγείας, στην ανάπτυξη ενός δυνατού μυαλού σε ένα επίσης πολύ δυνατό και ικανό σώμα, μέχρι τα βαθιά μας γεράματα.

Εάν τώρα, πάνω σε αυτή τη προσπάθεια, αποκτήσουμε γραμμωμένους κοιλιακούς και καλοσχηματισμένους γλουτούς … τι να κάνουμε; Θα το υποστούμε !!!